Nasrallah Suudi Arabistan'ı uyardı!

Lübnan Hizbullahı Genel Sekreteri Hasan Nasrallah Yemen saldırıları nedeniyle Suudi Arabistan'ı uyardı. Nasrallah, Suudi Arabistan'ın Yemen'de büyük yenilgiye uğrayacağını belirtti. Nasrallah, "Operasyonu Suudi Arabistan-ABD saldırısı olarak görüyoruz" ifadelerini kullandı.

Nasrallah Suudi Arabistan'ı uyardı!

Lübnan Hizbullahı Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, Yemen'e saldıran koalisyona öncülük edek Suudi Arabistan'ın büyük yenilgiye uğrayacağını belirtti. Nasrallah, "Suudi Arabistan'ın Yemen'deki yenilgisi büyük olacak ve bu kraliyet ailesine yansıyacak" dedi.

Suriye'de yayın yapan Ahbariyye televizyonuna konuşan Nasrallah, Yemen'in Suudi Arabistan'ın kontrolünden çıkmasının Amerika'nın kontrolünden çıkması anlamına geldiğini belirtti. Nasrallah bu nedenle saldırıları "Suudi Arabistan-ABD ortak saldırı" olarak değerlendirdiklerini ifade etti.

Suudi Arabistan'ın Suriye, Irak ve Lübnan'da çatışmaların devam etmesi için finansman sağladığını söyleyen Nasrallah, "Aracılar üzerinden Yemen'e karşı yürüttüğü savaşların tamamını kaybettiği için direkt müdahale etmeye başladı." yorumunu yaptı.

Hasan Nasrallah, Husilerin Suudi Arabistan'a diyalog görüşmeleri için gitmesinin de "boyun eğmek ve teslim olmak" anlamına geleceğini söyledi.

ulusalkanal.com.tr