150 yıllık tesis satışa çıktı

Türkiye'nin en köklü traktör fabrikası, 150 yıllık bir tarih açık arttırmayla satışa çıktı. İş yerlerini ekmek teknesi olarak gören işçiler desteklerinden ötürü Vatan Partisi İstanbul İl Başkanlığı'nı ziyaret etti, bir kez daha sorunlarını dile getirdi.

Bu görmüş olduğunuz fabrika Türkiye'nin en köklü traktör fabrikalarından Uzel fabrikasıydı...

150 yıllık tesis, 82 yıllık traktör fabrikası iflas edince bölgeyi hırsızlar sahiplendi. Fabrikada suç üstülerin yapılmasına rağmen hiçbir güvenlik önlemi alınmadı, üstelik hırsızlık vakaları gittikçe arttı.

Burası bir zamanlar Türkiye'nin raktör üretimine yön veriyordu. Şimdiyse yıkık dökük durumda açık arttırmayla satışa sunuldu...

Fabrikanın satış fiyatı 446 milyon 139 bin 553 lira, satış günü ise 15 Nisan olarak belirlendi. Satılmazsa diye ikinci satış günü olarak da 15 Mayıs tespit edildi.

Milli üretim vurgusu yapılan bu günlerce işçiler fabrikanın satışa çıkmasına tepkili. Unutulmuş durumda olan binanın önünde bir güvenlik görevlisi bile beklemiyor.

Desteklerinden ötürü Vatan Partisi İstanbul İl Başkanlığı'nı ziyaret eden emekçiler, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ile bir araya geldi.

Perinçek, işçilerin yürüttüğü mücadelenin vatan mücadelesi olduğunu söyledi.

HABER: DİLEK DOĞAN

ulusal.com.tr

# vatan partisi # uzel