Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos: Arkamızda ABD var!

Türkiye'nin 'Mavi Vatan'daki haklarını korumaya yönelik kararlı mesajları, Yunanistan'da telaşa neden oldu. Yunanistan Savunma Bakanı Kammenos, Türkiye karşıtı faaliyetleri için Amerika'nın desteğini aldıklarını söyledi.

Akdeniz'de ortaya konan enerji oyununda arkasına Amerika ve İsrail'i alan Yunanistan hem Doğu Akdeniz'de hem de Ege'de Türkiye karşıtı faaliyetlerine devam ediyor.

Son olarak Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın 'Mavi Vatan'daki haklarımızı korumaya yönelik kararlı mesajları Yunanistan'da telaşa neden oldu. Yunan Bakan Panos Kammenos, Türkiye karşıtı faaliyetleri için ABD'nin desteğini aldıklarını söyledi.

Kammenos, 2019 yılı için Yunan ordusuna yönelik yayınladığı genel direktifinde, Türkiye'nin egemenliğini hiçe sayan ifadeler kullandı. Kammenos, Yunanistan'ın Türkiye karşıtı faaliyetlerinin ABD tarafından onaylandığını da ifade etti.

Kammenos, "Yeni ittifaklarla bölgede jeopolitik bir oyuncu olarak gücümüzü pekiştirdik. Bölgede istikrar ekseni olarak kurduğumuz ittifakların önemini ABD'li müttefiklerimiz de onaylıyor. Bazı komşularımızın gittikçe artan provokatif eylemlerini soğukkanlılıkla karşılıyoruz ve milli egemenlik haklarımızdan taviz vermeyeceğimizi tekrar söylüyoruz. Avrupa Birliği üyesi bir ülke olan Kıbrıs'ın topraklarının bir kısmının uluslararası hukuka aykırı bir şekilde işgal altında olduğunu asla aklımızdan çıkarmamalıyız." dedi.

Ulusal Kanal'a konuk olan HEPAR Onursal Genel Başkanı Osman Pamukoğlu Yunanistan'ın son hamlelerine dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek de Çıkış Yolu programında yaptığı açıklamada Doğu Akdeniz ve Ege için Türkiye'nin Batı Asya ülkeleriyle ittifak yapması gerektiğinin altını çizmişti.

ulusal.com.tr

# Panos Kammenos # yunanistan savunma bakanı