"Amerika, Ankara'daki adamını kaybetti"

"Amerika, Ankara'daki adamını kaybetti". Dünyaca ünlü Amerika merkezli dış politika dergisi Foreign Policy, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Ahmet Davutoğlu'nun görevi bırakmasını böyle yorumladı. Beyaz Saray'dan yapılan resmi açıklamada da "Davutoğlu ABD'nin iyi bir ortağıydı" ifadeleri yer almıştı.

"Amerika, Ankara'daki adamını kaybetti"

"AmerikaAnkara'daki adamını kaybetti"

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'la yaşadığı gerilimin ardından görevini bırakmasını Amerika merkezli dış politika dergisi Foreign Policy böyle yorumladı.

Derginin deneyimli diplomasi yazarlarında John Hudson'ın kaleme aldığı makalede Başbakan Davutoğlu'nun görevi bırakması "Amerika Ankara'daki adamını kaybetti" sözleriyle değerlendirildi.

Makalede, "Başbakan Ahmet Davutoğlu, Washington'ın IŞİD ile mücadelesinde sahne arkasındaki müttefikiydi. Peki şimdi ne olacak?" diye soruldu.

Dün Beyaz Saray'dan yapılan resmi açıklamada da "Başbakan Ahmet Davutoğlu ABD'nin iyi bir ortağıydı" vurgusu yapılmıştı.

Beyaz saray'ın açıklamasında "Davutoğlu'nun ayrılışının ABD ve Türkiye'nin IŞİD'e karşı işbirliğiini etkilemesini beklemiyoruz" denilmişti.

ulusalkanal.com.tr

# ankara # amerika # Foreign Policy # başbakan davutoığlu