İzmir Marşı'na yapılan disiplin tehdidine soruşturma başlatıldı

"İzmir Marşı"nı söyleyerek Anayasa panelini terk eden lise öğrencilerinin disiplin cezasıyla tehdit edilmesi iddiasına soruşturma başlatıldı. Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, öğrencileri Bilal Erdoğan'ın konuşmacı olduğu "Yeni nesil yeni Anayasa" adlı etkinliğine götüren okul müdürü ve bir öğretmen hakkında soruşturmanın sürdüğünü söyledi.

Üniversite sınavı semineri diye gittiler, Anayasa paneliyle karşılaştılar.

Karşılaştıkları durumu İzmir Marşı'yla protesto ettiler. Soruşturma gecikmedi.

Çarpıcı olay Manisa'da yaşandı. İddiaya göre, Dündar Çiloğlu Anadolu Lisesi öğrencileri, "Üniversite sınavına yönelik" toplantı diye "Yeni nesil yeni Anayasa" konferansına götürüldü. Son sınıf olduğu belirtilen yaklaşık 100 öğrenciyi toplantıya götüren kişilerin ise okul müdürü Erhan Akalın ve bir öğretmen olduğu ifade edildi.

Öğrenciler, karşılarında Türkiye Gençlik Vakfı Yüksek İstişare Kurulu üyesi sıfatıyla Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ı görünce şaşırdı ve solunu terk etmek istedi.

İzmir Marşı'nı söyleyerek salonu terk eden öğrenciler, okul müdürü Akalın, bir öğretmen ve güvenlikçiler tarafından engellenmek istendi. Bu sırada öğrenciler, İzmir Marşı'nı söyledikleri için öğretmenlerinin disiplin cezasıyla tehdit ettiğini iddia etti.

Olaya CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer ve İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş da müdahil oldu. İnceleme başlattıklarını söyleyen Dernekbaş, "Okul müdürü ile öğretmen hakkında gerekli soruşturma başlatıldı. Konunun gerçeklik boyutunu araştırıyoruz" diye konuştu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Eğitim-İş Manisa Şube Başkanı Cem Ok, olayı kınadıklarını duyurdu.

ulusalkanal.com.tr

# Manisa # izmir marşı # disiplin