Muallim: ABD varlığı gayri meşru

Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, Amerika'nın İdlib'i teröristlerden temizleme planını etkilemeyeceğini söyledi. Amerika'nın Suriye'deki varlığı için "gayri meşru" diyen Muallim, İsrail'in tehditleri için ise "Bu tehditlere yanıt vermek için S-300 yeterli" dedi.

Rusya'dan alınan S-300'ler, Amerika'nın tehditleri ve İdlib... Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim üç kritik konu hakkında açıklamalar yaptı.

Russia Today'a konuşan Muallim, Amerika ve müttefikelerinin tehditlerinin "İdlib'in teröristlerden temizleme planını" etkilemeyeceğini söyledi.

Amerika'nın Suriye yönetiminden izin almadan bölgeye geldiğini söyleyen Suriye Dışişleri Bakanı, Suriye'de durumu zorlaştıran asıl unsurun Amerika olduğunun altını çizdi.

İsrail'in, İran'ın Suriye'deki varlığı üzerinden yönelttiği tehditlerle ilgili de konuştu Velid Muallim.

"Her halükârda, bu tehditlere yanıt vermek için S-300 yeterli. Suriye-İran ilişkileri pazarlık konusu değil. Bu ilişkiler, bağımsızlığını savunan iki bağımsız ülkenin kararına dayanıyor"

S-300'lerin saldırı değil savunma amaçlı olduğunu da hatırlatan Dışişleri Bakanı "zamanında atılmış bu adımdan dolayı Rusya'ya minnettar olduğumuzu söylemek istiyorum" dedi.

Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, El Nusra'nın İdlib'deki silahsız bölgeden tahliyesi sorununu Türkiye'nin çözebileceğini belirtti.

ulusal.com.tr

# amerika # suriye # idlib # velid muallim