İçişleri Bakanı Soylu açıkladı: Kısıtlama tedbirleri yoğun şekilde sürüyor

Cuma akşamı başlayan 56 saatlik sokağa çıkma yasağının ardından yurt genelinde denetimler sıkılaştırıldı. Bu kapsamda toplam 20 bin 101 uygulama noktası buluyor. Tedbirler, on binlerce kamerayla takip ediliyor.

İçişleri Bakanı Soylu açıkladı: Kısıtlama tedbirleri yoğun şekilde sürüyor

Kovid-19 tedbirleri kapsamında cuma akşamı 21.00'de başlayan sokağa çıkma yasağının ardından yurt genelinde denetimler sürüyor.

İçişleri BakanıSüleyman Soylu, hafta sonu sokak kısıtlamasının ilk gününde vatandaşların kurallara uyduğunu belirtti. Denetimlere ilişkin verileri açıkladı.

Kısıtlamalar çerçevesinde toplam 20 bin 101 uygulaması noktası buluyor. 78 bin 873 kamerayla tedbirler takip ediliyor.

İstanbul'da kısıtlama kapsamında denetimler yoğun bir şekilde sürüyor. Araçlar tek tek durduruluyor. İzin kâğıdı isteniyor. Kuralları ihlal eden kişilere cezai işlem uygulanıyor.

Denetimler sadece karadan yürütülmüyor. Havadan helikopterler de destek oluyor. Uygulama kapsamında, jandarma bölgesindeki yerleşim yerleri, ormanlık bölgeler, İstanbul Havalimanı bağlantı yolları, otoyollar ve kavşaklar, mesire alanları kontrol ediliyor. Kuralları ihlal eden kişiler, havadan tespit edilerek yer ekiplerine bildiriliyor. Kuralları hiçe sayanlara ise cezai işlem uygulanıyor.

Sokak kısıtlamasını fırsata çevirmeye çalışanlar da oldu. Düzce'de Akınlar Mahallesi'ndeki depoya giren 2 kişi, kalorifer peteklerini söktü. 3 tekerlekli motosikletlerinin arkasına yükledi. Bölgede denetim yapan polis ekipler, sokak kısıtlamasında dışarı da olan 2 hırsızı fark edip durdurdu. Aralarında geçen diyalog ise dikkat çekti.

Zanlılar, sokağa çıkma kısıtlamasına uymadıkları, görevli memura zorluk çıkardıkları ve hırsızlık yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alındı.

# Kovid19 # süleyman soylu # tedbir # İçişleri Bakanı # Yurt # Denetim