Ankara İskitler Ata Sanayi Sitesi'nde yangın: 5 ölü, 11 yaralı

Ankara'nın İskitler semtinde, Ata Sanayi Sitesi'nde metruk bir binada yangın çıktı. 5 kişi hayatını kaybetti, 11 kişi yaralandı. Binada, Afganistan uyruklu göçmenlerin kaldığı öğrenildi

Ankara, cuma gününe üzücü bir olayla başladı. Altındağ ilçesinin İskitler semtinde, Ata Sanayi Sitesi'nde 3 katlı metruk binada yangın çıktı. İlk belirlemelere göre 5 kişi hayatını kaybetti, 11 kişi ise yaralandı.

Kağıt toplayan Afgan mültecilerin yaşadığı metruk bir bina burası.

Binadan alevlerin yükseldiğini görenler, itfaiyeye haber verdi. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Ekiplerin müdahalesiyle yangın söndürüldü.

Yangının kaçak elektrik kullanımından dolayı çıktığı iddia edildi.

Kaçak göçmenlerin yaşadığı bir binadan bahsediyoruz. Tabii binanın güvenliği ve kullanılan elektriğin ne kadar yasal ve güvenli olduğu şüpheli.

Ankara Valisi Vasip Şahin de olay yerine giderek incelemelerde bulundu. Vali Şahin, yangın nedeniyle 5 kişinin hayatını kaybettiğini doğruladı.

Yangının, geri dönüşüm depolama ve ayrıştırma tesisi olarak kullanılan bir binada çıktığını belirten Şahin, incelemenin sürdüğünü vurguladı.

Kağıt toplayıcıların kaldığı binada çıkan yangın sonrası Sokak Atık Toplayıcıları Derneği Başkanı Recep Karaman, Ulusal Kanal'a konuştu.

Çoğunluğunu Afganistan uyrukluların oluşturduğu kağıt toplayıcılarının kaldığı belirlenen binanın alt katının depo, üst katının ise barınma amaçlı kullanıldığı öğrenildi.

HABER: ALİ YAĞIZ BALTACI - KAMERA: TANSEV KARA

ulusal.com.tr

# ankara