Dijital karne heyecanı

Milyonlarca öğrenci bugün karnelerini aldı. Ancak bu yıl salgın nedeniyle karneler elektronik ortamda verildi. Öğrenciler notlarını e-okul sitesine girerek öğrendi.

Dijital karne heyecanı

Karneler elektronik ortamda verildi.

Kovid-19 salgını nedeniyle öğrenciler ikinci dönemi uzaktan eğitimle tamamladı. Öğrencilerin karneleri de 19 Haziran’da hazırlandı.

Ancak salgın nedeniyle bu yıl bir ilk yaşandı. Milyonlarca öğrenciye yıl sonu karnesi elektronik ortamda verildi. Milli Eğitim Bakanlığı karne notlarını “e-okul.meb.gov.tr” internet sitesine yükledi.

Öğrenciler, takdir ve teşekkür belgelerine de sistem üzerinden erişebilecek. Liseliler ise diploma ile takdir, teşekkür ve onur belgelerini belirlenecek tarihlerde okullarından alabilecek.

Eğitim öğretim yılının sona ermesine ilişkin Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da açıklamada bulundu. Bakan velilere, “Bu sene siz de bizimle hem öğretmen hem öğrenci oldunuz” diyerek teşekkür etti. Selçuk, Bakanlığın hazırladığı "Uzaktan Eğitimin Anne Baba Karnesi” görselini de paylaştı. Tüm velilere “pekiyi” notu verildi.

ulusal.com.tr

# milli eğitim bakanlığı # karne