Millet İttifakı'nın HDP meşru söylemi

Millet İttifakı, PKK’nın siyasi uzantısı HDP’yi meşrulaştırma açıklamalarına bir yenisini daha ekledi. İyi Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu'nun ardından İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'den HDP ile ilgili bir açıklama geldi. Akşener, “HDP şu anda Meclis'te Başkanvekili olan, o Başkanvekilinin Meclis'i yönettiği bir parti” dedi.

Millet İttifakı'nın HDP meşru söylemi

Millet İttifakı'nın PKK’nın siyasi uzantısı HDP’yi "meşru" gösterme mesaisi sürüyor.

AKŞENER: ''HDP MECLİS BAŞKANVEKİLİ OLAN MEŞRU BİR PARTİ''

İyi Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu’nun HDP’nin “meşru” olduğuna yönelik sözlerinin ardından bir açıklama daha geldi. İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, PKK’nın siyasi uzantısı HDP’nin meşru bir parti olduğunu savundu.

Meşruiyet üzerinden gidersek HDP şu anda Meclis'te temsil edilen, insanların oy verdiği, Meclis'te grup kurmuş, devlet hazinesinden para alan, Meclis Başkanvekili olan, o Başkanvekilinin Meclis'i yönettiği bir parti. Sonuç itibarıyla Meclis'te varlığını sürdüren bir parti legal ve hukukidir.

Halk TV yayınında konuşan Akşener, Millet İttifakı’nda yaşanan Cumhurbaşkanlığı adaylığı tartışmalarına da değindi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bu konuyu konuşmadığını söyledi.

Kazanacak bir adayla ve cumhurbaşkanlığını devam ettirecek bir adayla gideceğiz. Ben aday değilim, ben başbakanlığa adayım.

# pkk # mhp # hdp # AKP # Milletİttifakı # meşru