İzmir ve İstanbul’da müşterek FETÖ operasyonu

FETÖ'nün TSK yapılanmasına yönelik İstanbul ve İzmir merkezli operasyonda adliyeye sevk edilen 125 şüpheliden 96’sı tutuklandı. Müşterek soruşturmada 459'u muvazzaf 532 kişi hakkında gözaltı kararı verilmişti. Gözaltındaki diğer şüphelilerin adliyeye sevklerin devam edileceği öğrenildi.

İzmir ve İstanbul’da müşterek FETÖ operasyonu

İzmir ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Fethullahçı Terör Örgütü’nün askeri mahrem yapılanmasına yönelik müşterek düzenlediği operasyonda şu ana kadar 96 kişi tutuklandı.

İzmir ve İstanbul merkezli 62 il ile KKTC'de FETÖ’nün askeri yapılanmasına yönelik yürütülen büyük operasyonda 459'u muvazzaf 532 kişi hakkında gözaltı kararı verilmişti. 26 Nisan sabah 06.00’da eş zamanlı yapılan operasyonlarda 541 kişi gözaltına alındı.

İzmir merkezli soruşturmada gözaltına alınan 226 kişiden 125’inin emniyet ve savcılık işlemleri tamamlandı. Şüpheliler nöbetçi sulh ceza hâkimliğine sevk edildi. Nöbetçi hakim 96 şüphelinin tutuklanmasına karar verdi. 75 şüpheli de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İzmir ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılıkları’nın müşterek soruşturmasında Fethullah Terör Örgütü’nün Askeri Mahrem sorumlularının ankesörlü/kontörlü sabit hatlardan tek yönlü aradığı ve bugüne kadar örgütsel hiçbir kaydı bulunmayan aktif görevdeki askerler olduğu tespit edilmişti.

İstanbul'da 216'sı muvazzaf 258 şüpheli, İzmir'de 243'ü muvazzaf 274 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı.

# izmir # istanbul # fetö # operasyon # gözaltı # KKTC # fetö operasyonu # nöbetçi hakim # fethullah terör örgütü # Fethullah # askeri mahrem # Müşterek # nöbetçi