30 bin kişiyle Tıkrit'te IŞİD temizliği

Irak Ordusu ile İran'ın Tıkrit'teki büyük operasyonunda bazı köyler ve semtler IŞİD'den geri alındı. 30 bin güvenlik gücünün katıldığı operasyonun komutanları arasında İran Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani de yer alıyor.

30 bin kişiyle Tıkrit'te IŞİD temizliği

Baharda planlanan Musul’a harekâtı öncesi, İran ve Irak Selahaddin eyaletini IŞİD'den almak içn şu ana kadarki en büyük operasyonu başlattı.

30 bin kişinin katıldığı operasyonun koordinasyonunda İran Devrim Muhafızları’nın seçkin birimi Kudüs Gücü’nün ünlü komutanı General Kasım Süleymani de yer aldı.

Operasyon ilk gününde başarı getirdi. Selahaddin vilayetinin başkenti ve Saddam Hüseyin'in doğduğu kent olan Tıkrit'in bazı semtleri ve köyleri IŞİD'den geri alındı. 3 cepheden Tıkrit'e ilerleyen güvenlik güçleri kentin güneyindeki Ebu Şevarib ve Tellu'l Fadli semtleri, IŞİD’in kontrolündeki Elbu Şevarib Köprüsü ile El-Hasani, Elbu eş-Şeyh Muhammed köylerini geri aldı.

Irak’ın başkenti Bağdat’ın 160 kilometre kuzeyinde olan Tıkrit, Bağdat’ı Musul’a bağlayan anayol ile kuzeydeki Kerkük’e giden yolun kesiştiği yerde bulunmasından ötürü stratejik önemde. Tıkrit’in kontrolü, kentin 250 kilometre uzağındaki Musul'a baharda yapılacak operasyona da yön verecek nitelikte.

ulusalkanal.com.tr

# tikrit # 30 bin kişi