Bu sözleri bakın kim söyledi

CIA'nın Türkiye uzmanlarından Henry Barkey, AKP-Cemaat kavgasını değerlendirdi. Barkey, "AKP hükümetine çok yardım ettik, en büyük müttefikimiz. Buna rağmen bizi korkunç şeylerle suçladı" dedi.

Bu sözleri bakın kim söyledi

CIA'nın ünlü Türkiye uzmanlarından, Henry Barkey, AKP ile Cemaat arasındaki kavgayı değerlendirdi. Barkey, siyasi krizin arkasında ABD ve İsrail'in olduğu iddialarının devam etmesi durumunda, Türkiye ile ABD ilişkisinin gerileceğini belirtti.

Amerika’nın Sesi Radyosu’na konuşan Barkey, ABD'nin Fethullah Gülen’i koruduğu iddialarının ortaya atıldığını, ve Başbakan Tayyip Erdoğan'ın isim vermeden ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone'yi hedef aldığını söyledi.

Türkiye'nin ABD'nin en büyük müttefiki olduğunu ve AKP hükümetine çok yardım ettiklerini ifade eden Barkey, "Bunun ardından hükümet, kendi yandaşlarını Amerika aleyhine döndürdü ve her türlü korkunç şeyle suçladı." dedi.

Gerginliğin daha da tırmanacağını belirten Barkey, "Başbakan Erdoğan'ın yerel seçimlerde yüzde 50’nin üzerinde oy alması, kendisini daha güvende hissetmesine yol açar. AKP oylarının yüzde 42 civarına düşmesi, Türkiye’de daha aktif bir muhalefet oluşmasına neden olabilir." diye konuştu.

ulusalkanal.com.tr

# AKP # cemaat # abd # erdoğan # kavga # Henri Barkey