Lübnan'da yeni hükümet kuruldu

Lübnan'da yeni hükümet kuruldu. Hizbullah'ında desteklediği Hasan Diyab, Cumhurbaşkanlığı'nın onayı ile ülkenin yeni başbakanı oldu. 20 kişilik kabinesini de açıklayan Diyab'ın halka, "Anavatanımız Lübnan'ı yeniden canlandırmak için hepimiz iş birliği yapacağız" diye seslendi. Bakanlar Kurulunun bugün ilk toplantısını Baabda Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda yapması bekleniyor.

Lübnan'da yeni hükümet kuruldu

Hizbullah'ında desteklediği Hassan Diyab başbakanlığında Lübnan'da yeni hükümet kuruldu.

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, yeni hükümeti kurmakla görevlendirdiği Hassan Diyab ve Meclis Başkanı Nebih Berri ile Baabda Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda bir araya geldi.

Diyab, görüşmenin ardından basın toplantısı düzenledi, 20 kişiden oluşan kabine listesini açıkladı.

Kabinesinin halkın gösterilerdeki talepleri doğrultusunda teknokratlardan seçtiğini söyleyen Diyab, yeni seçim yasası için çalışacaklarını söyledi. Lübnan'ı kalkındıracak zenginliğe sahip olduklarını vurgulayan Diyab, bunları korumak ve savunmak için çabalayacakalarını kaydetti.

Bölge ülkeleri ile iş bilirği yapacaklarını söyleyen Diyab, ilk yurt dışı ziyaretini Körfez ülkelerinden birine yapacağını belirtti.

Hasan Diyab'a, ekonomik kriz ve hükümetin vergi politikaları nedeniyle başlayan gösterilerden sonra istifa eden Saad el-Hariri'de destek veriyor.

ulusal.com.tr

# hükümet # lübnan # Mişel Avn