Yusuf, Türkiye'yi ağlattı

Ağrı Doğubayazıt'ta evlerinin yanışını çaresizlik içinde seyreden küçük çocukların gözyaşları Türkiye'nin yüreğini yaktı. Evleri kullanılamaz hale gelen aile için yardım kampanyası başlatıldı.

Yusuf, Türkiye'yi ağlattı

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde Ramazan Geleri adlı vatandaşa ait evde elektrik kontağından çıkan yangın kısa sürede büyüyerek tüm evi sardı.

Alevleri gören anne, 3 çocuğunu alarak kendini dışarı attı. Ev kullanılamaz hale gelirken komşular yanan evden birkaç eşyayı kurtarmayı başardı.

Ölümden dönen anne ve çocukları evlerinin yanışını gözyaşları içinde izledi. Çocukların yaşadığı korku dolu anlar kameralara yansıdı.

10 yaşındaki Yusuf'un, yanan evlerini görmesin diye 6 yaşındaki kardeşi Muhammet'in gözlerini kapatması Türkiye'nin yüreğini burktu. Geceyi ise yanan evin avlusunda geçirdiler.

Küçük yaşta büyük korku yaşayan gözü yaşlı kardeşleri mutlu edecek haber kısa sürede geldi. Doğubayazıt Belediyesi Kaymakamlığın izni ile evi yanan maddi durumu yerinde olmayan aile için yardım kampanyası başlattı. Bu amaçla bir banka hesabı açıldı.

Ağrı Belediyesi de aileye yardım ve destek sözü verdi. Havaların ısınmasıyla yeni evin temeli atılacak. Açılan hesap numarasında birikecek parayla da ailenin eksiklikleri giderilecek çocukların eğitim masrafları karşılanacak.

ulusalkanal.com.tr

# Yusuf