Esnek çalışma EYT'lilere fayda sağlar mı?

Yeni istihdam paketiyle getirilmeye çalışılan esnek çalışma modeli tartışma yarattı. Hak- İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, esnek çalışma modelinin emeklilikte yaşa takılan ve iş bulmakta zorlanan 50 yaş üstü vatandaş için konuşulabileceğini söyledi. Arslan, daha önce yaptığı Kovid-19'a yakalananların "meslek hastası" sayılması talebini de yineledi.

Esnek çalışma EYT'lilere fayda sağlar mı?

50 yaş üstüne getirilmesi hedeflenen esnek çalışma modeli, iş bulmakta zorlanan emeklilikte yaşa takılan yurttaşlar için bir çıkış yolu olabilir mi? Emek cephesinin yeni gündemi esnek çalışma.

Ak Parti'nin 16 Ekim’de Meclis’e sunduğu yeni istihdam paketinde sendikaların köle işçilik dediği esnek çalışma modeli de yer aldı. Hükümet, 25 yaş altı ve 50 yaş üzeri için esnek çalışmanın bir türü olan belirli süreli iş sözleşmesini hayata geçirmeyi hedefliyor.

Söz konusu yaş aralığı için istenen sözleşme türüyle birlikte bu kişilerin kıdem tazminatı tehlikeye giriyor. İşçi sendikalarını kanun teklifine karşı atacağı adım merak edilirken Hak-İş’ten bir değerlendirme geldi. Gazetecilerle bir araya gelen Hak-iş Genel Başkanı Mahmut Arslan, düzenlemenin EYT’lilerin iş bulmasına olanak sağlayabileceğini söyledi. Arslan, kıdem tazminatı tartışmalarına da değindi.

Arslan, Kovid-19'un meslek hastalığı olarak kabul edilmesine yönelik taleplerini bir kez daha gündeme getirdi.

ulusal.com.tr

# hak iş # Mahmut Arslan # Yeni istihdam paketi