Leyla Zana, Erdoğan'dan isteyeceği 3 şeyi açıkladı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile görüşecek olan HDP milletvekili Leyla Zana talep edeceği üç maddeyi açıkladı. Zana, Erdoğan'dan Öcalan'ın koşullarının iyileştirilmesi, güneydoğuya özerklik ve Suriye'nin kuzeyindeki PYD kantonlarının tanınmasını isteyecek.

Leyla Zana, Erdoğan'dan isteyeceği 3 şeyi açıkladı

HDP milletvekili Leyla Zana Avrupa parlamentosundaki konuşmasında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a ileteceği 3 talebi açıkladı.

Öncelikle açılım sürecine geri dönülmesini isteyen Zana'nın talepleri PKK'nın taleplerinin özeti niteliğinde.

TALEPLER ŞU ŞEKİLDE:

1-Öcalan’ın koşulları yeniden ele alınarak müzakereleri yürütmek için gerekli olan eşit koşullara ve sağlıklı iletişim kanallarına sahip olduğu bir zeminin yaratılsın.

2- Kürtlerin hak ve talepleri anayasal güvence altına alınmalı. Yeni anayasa tartışmalarında eğer Kürtlerle eşit, özgür ve demokratik bir temelde birlikte yaşam isteniyorsa bunun tek yolu, Kürt halkının da diğer halklar gibi yaşadıkları yerlerde siyasi ve idari statülerine sahip olmalarıdır.

3- Rojava’ya (Suriye'nin kuzeyi) da bu temelde yaklaşılmalı, devletler katı ve anlaşılmaz tutumlarından vazgeçmeli, halkların siyasi iradelerine saygı göstermelidir.

ulusalkanal.com.tr

# leyla zana