DSÖ: Salgın bitme noktasından çok uzak

Dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgını ile ilgili iki önemli açıklama yapıldı. Birleşmiş Milletler küresel pandeminin ardından “eski normale” dönüş olmayacağını” bildirirken, Dünya Sağlık Örgütü “Salgın bitme noktasından çok uzak” açıklamasında bulundu.

DSÖ: Salgın bitme noktasından çok uzak

Birleşmiş Milletler salgın döneminde ekonomilerin toparlanabilmesi ve istihdamın korunmasına yönelik yol haritasını açıkladı.

Yapılan açıklamada, Kovid-19 salgınının ardından ''eski normale'' dönüş olmayacağını ve hükümetlerin yeni bir ekonomi ve daha fazla istihdam yaratmak için harekete geçmesi gerektiği bildirildi.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in (Antonyo Guterres)''Kriz sırasında ve sonrasında yapacağımız her şey, pandemi, iklim değişikliği ve karşılaştığımız diğer küresel zorluklar karşısında daha dirençli, daha eşit, kapsayıcı ve sürdürülebilir ekonomiler ve toplumlar inşa etmeye odaklı olmalı.'' değerlendirmesinde bulundu.

Kovid-19'un tarihi bir ekonomik durgunluk ve rekor seviyelere ulaşan iş kayıplarına neden olduğu belirtilen açıklamada, yaşanan insani krizden ise en fazla yoksul ülkelerin etkilendiğine işaret edildi.

Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, salgında Afrika, Doğu Avrupa, Latin Amerika ve bazı Asya ülkelerinde artan vaka sayılarının endişe verici olduğunu belirtti.

Kovid-19’un diğer sağlık hizmetleri ve özellikle çocuklar üzerindeki etkisinden de derin endişe duyduklarını belirten Ghebreyesus "Salgın bitme noktasından çok uzak." açıklamasında bulundu.

# afrika # asya # latin amerika # dsö # Doğu Avrupa