AKP'yi uyardılar

Aralarında İstanbul, Ankara, İzmir'in de bulunduğu 29 ilin barosu, gazetelere verdikleri ilan ile AKP hükümetini uyardı. İlanda hem AKP ve cemaatin elele yaptığı tertipler hem de yolsuzluk operasyonuna yapılan müdahaleler eleştirildi. Barolar, "kumpas" itiraflarının ardından Ergenekon ve Balyoz gibi tertip davalarda yargılananların bir an önce serbest bırakılması çağrısında bulundu.

AKP'yi uyardılar

Aralarında İstanbul, Ankara ve İzmir'in de bulunduğu 29 baro başkanlığı gazetelere verilen ilanla hukuk manifestosu yayınladı.

Barolar, yolsuzluk operasyonu sonrasındaki gelişmelerin kendilerini kaygılandırdığını açıkladı. İlanda, AKP-cemaat ortaklığının ülkeyi sürüklediği noktanın vahim olduğuna dikkat çekildi.

"Kumpas" itiraflarını hatırlatan 29 baronun açıklamasında, "özel olarak seçilmiş kişilerin haksız biçimde hapislerde tutulması, en yetkili ağızlardan itiraf edildikten sonra geçen her gün, yüreğinde "hak" barındıran yurttaşa yüktür" denildi.

Yapılan açıklamada şöyle denildi:

- Yargı kolluğun adaletine terk edilebilmektedir.

- Yargı mensupları, ulusal ve uluslararası alanda genel kabul görmüş evrensel kurallara ve güvencelere rağmen tayin edilebilmekte, bu yolla "özel dosyalar" da el değiştirebilmektedir.

- Soruşturmasına göre polis, polise göre savcı, savcıyla uyumlu yargıç aranabilmektedir.

- İnternet düzenlemeleri ile temel hakların özüne dokunulmaktadır.

- Anayasaya açıkça aykırılığı bütün hukuk dünyasının ortak görüşü olan düzenlemelerde inat edilmekte, yangından mal kaçırılmaktadır.

Barolar, Türkiye'nin hızla diktatörlüğe sürüklendiği uyarısında bulundu.

Gazetelerde yayınlanan ilana İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana, Eskişehir, Antalya, Mersin, Erzurum, Gaziantep, Balıkesir, Amasya, Artvin, Aydın, Bilecik, Bolu, Burdur, Çanakkale, Çankırı, Denizli, Edirne, Erzincan, Giresun, Gümüşhane, Muğla, Sinop, Tekirdağ, Uşak ve Yalova baroları imza attı.

ulusalkanal.com.tr

# AKP # erdoğan # açıklama # baro