Çavuşoğlu'ndan Yunanistan açıklaması

50. Dünya Ekonomik Forumu İsviçre'nin Davos kasabasında başladı. Foruma 3 bin civarında iş insanı, siyasetçi ve akademisyen katılıyor. Davos'ta Türkiye'yi Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu temsil ediyor.

Çavuşoğlu'ndan Yunanistan açıklaması

İsviçre'nin ev sahipliğinde, 50. Dünya Ekonomik Forumu başladı.

Davos Zirvesi için yoğun güvenlik önlemleri alındı. Zirve öncesi çevrecilerin yaptığı protestolar dikkat çekti.

Davos'a 20 kilometre uzaklıktaki otoyolda yapılan eylemlerde vatandaşlar Avustralya'nın sembolü haline gelen koala kostümleri giydi.

“Uyumlu ve sürdürülebilir bir dünyanın tarafları" temasıyla başlayan zirveye Türkiye'den katılan isim Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu oldu.

Çavuşoğlu, toplantı öncesi gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Yaptığı açıklamada Berlin Zirvesi'ne değindi. Hafter'in uzlaşı masasıdnan kalkmasını değerlendiren Çavuşoğlu, "Hafter'in siyasi çözüm çizgisine gelmesi gerekiyor. Bizim Türkiye olarak tüm gayretlerimiz esasen buna yöneliktir." ifadelerini kullandı.

Yunanistan'ın zirve öncesi Hafter'i ağırlamasına da tepki gösterdi. " Yunanistan'ın bu yaklaşımı Doğu Akdeniz'deki sorunları çözmez." dedi.

Bakan Çavuşoğlu daha sonra "Batı Balkanlar Diplomasi Diyaloğu" konulu toplantıya katıldı. Ardından toplantılar kapsamında kurulan “Türk Evi'ni ziyaret etti.

Zirveye ABD Başkanı Donald Trump da katıldı. Trump yaptığı konuşmada, Çin ile imzaladıkları faz1 anlaşmasına değindi.

Bu yılki Davos Zirvesi'ne 117 ülkeden 3 bin iş insanı, siyasetçi, akademisyen ve temsilci katılıyor.

400 açık ve kapalı oturumun yapılacağı zirvede Türkiye'yi Çavuşoğlu'nun yanı sıra, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal temsil ediyor.

ulusal.com.tr

# libya # yunanistan # Mevlüt Çavuşoğlu # davos