PAÜ öğrencilerinden boykot

Denizli’de Pamukkale Üniversitesi öğrencileri bugün ise Berkin Elvan için dersleri boykot etti. Üniversite içerisinde olaysız bir şekilde yürüyüşüne gerçekleştiren öğrenciler kampüsten çıkınca barikatla karşılaştı.

PAÜ öğrencilerinden boykot

Sloganlarla tek şeritten yürüyen öğrencilere polis biber gazı, tazyikli su ve coplarla müdahale etti. Ara sokaklara dağılan çevik kuvvet ise çok sayıda öğrenciyi coplayarak gözaltına aldı. Çevik kuvvetin bu aşırı müdahalesine halk yoğun tepki gösterdi. İki gündür yapılan eylemlerde çok sayıda gözaltı ve yaralı var.

Gece saatlerce süren müdahalede ise İtfaiye araçları TOMA'ya su, ambulanslar polise gaz taşıdığı görüldü.

“Bugüne kadar bu sokaklarda hep yürüyüş gerçekleştirdik, gezi eylemlerinde de yürüdük bir şey olmadı şimdi neden müdahale ediliyor” diyen öğrencilere “ o zaman verilen talimat farklıydı şimdi verilen talimat farklı yürütmeyeceğiz” cevabı verildi.

Kampüs çevresinde müdahaleler devam ederken Çınar Meydanında ise öğretmenler ve Lise öğrencileri vardı. Berkin Elvan ve gezi eylemlerinde öldürülenler için ise mumlar yakıldı. Yurdun dört bir yanında yapılan müdahalelere de tepki vardı.

Emri verenler hakkında soruşturma açılmalı

Grup adına açıklama yapan Eğitim İş şube başkanı Kadem Özbay “ Berkin’i AKP faşizmine kurban verdik, onun katili sadece gazı atan değil o emri verendir. Emri verenler hakkında da soruşturma açılmalıdır.” Dedi.

Diren Denizli Platformu bugün saat: 18.30’da Çınar Meydanında yeniden Berkin için toplandılar.

Behiye Yaraşçı

ulusalkanal.com.tr

# yürüyüş # boykot # berkin elvan # paü