“Meclis Başkanı çekildi, uzlaşma komisyonu bitti“

AKP'nin başını çektiği Bölünme Anayasası çalışmaları kapsamında kurulan Anayasa Uzlaşma Komisyonu dağıldı. AKP'li Mustafa Şentop, "Meclis Başkanı çekildi, uzlaşma komisyonu bitti" dedi. Şentop AKP'nin anayasa konusunda farklı formüller üzerinde arayışlarını sürdüreceklerini söyledi.

Bölünme anayasası çalışmalarının Meclis'teki komisyon ayağı çöktü.

18 Kasım'da yapılan görüşmede Meclis Başkanı, başkanlıktan çekildiğini açıkladı. Parti liderlerine görüş ve değerlendirmelerini bildireceğini söyledi. Komisyonun hedefi yeni Anayasa yapmaktı. Bu komisyonu kuran siyasi iradedir. Meclis Başkanı çekildikten sonra hukuki varlığı sona ermiştir.

Şentop, AKP'nin yeni anayasa konusundaki arayışlarını sürdüreceğini belirtti. Şentop AKP'nin kendisi anayasa planını tek başına gündeme getirebileceğini söyledi.

Yeni Anayasa için çalışmalarımız ve arayışlarımız devam edecektir. Milletimizi aldatmayalım, dürüst olalım. Bu komisyonun Anayasa yapamayacağının ortaya çıkmış ve varlığının hukuken sona ermiştir.

Komisyonun CHP'li üyesi Atilla Kart ise komisyonun sona ermediği tezini savundu. Kart "Şu anda komisyon sona ermiş değildir. Komisyon meşru, yasal, anayasal varlığını korumaktadır." dedi.

MHP'li Faruk Bal da Meclis Başkanı Çiçek'in komisyonda çekilmesiyle komisyonun dağıtılamayacağını savundu. Bal, uzlaşma komisyonunun 4 siyasi partinin genel merkez karar organlarının verdiği karar ile kurulduğunu hatırlattı. MHP'li Komisyon üyesi, AKP'nin komisyonu dağıtmak için Meclis Başkanını kullandığını söyledi.

ulusalkanal.com.tr

# AKP # meclis # mhp # uzlaşma komisyonu # mustafa şentop