Prof. Dr. Mümtaz Soysal son yolculuğuna uğurlandı

Eski Dışişleri Bakanı Mümtaz Soysal, İstanbul'da ebediyete uğurlandı. Hocaların hocası, Zincirlikuyu Caminde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. İşçi sınıfı temsilcilerinden siyasete, hukuktan sanat camiasına çok sayıda kişi Soysal'ı son yolculuğunda yalnız bırakmadı.

Prof. Dr. Mümtaz Soysal son yolculuğuna uğurlandı

Prof. Dr. Mümtaz Soysal sonsuzluğa uğurlandı.

Türk bayrağına sarılı naaşı polis korteji eşliğinde getirilen Soysal'ın cenazesine protokolden çok sayıda isim ve sevenleri katıldı.

Soysal'ın kızı Defne Soysal, babasını anlattı, konuşurken göz yaşlarına hakim olamadı.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop , Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli savunma bakanı Hulisi Akar da cenaze törenine çelenk gönderdi.

Siyaset dünyasından isimler de ordaydı. Hocaların hocası hakkında düşüncelerini paylaştılar.

Özelleştirme karşıtı mücadelesiyle de tanınan Mümtaz Soysal'ı, son yolculuğunda sendikacılar da yalnız bırakmadı.

Prof. Dr. Soysal'ın cenazesi polis korteji ve alkışlar eşliğinde cenaze aracına konuldu. Cenaze daha sonra Zincirlikuyu Mezarlığı'na götürülerek defnedildi.

Prof. Dr. Mümtaz Soysal kimdir?

Anayasa hukuku alanında Türkiye'nin en önemli isimlerinden olan Mümtaz Soysal, 1929'da Zonguldak'ta doğdu.

Soysal, Galatasaray Lisesinin ardından Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi ve Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde uzun yıllar Anayasa Hukuku Profesörü olarak görev yapan Soysal, Akdeniz Toplumsal Araştırma Konseyi Başkanlığı, Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanlığı, Uluslararası Af Örgütünün Yürütme Kurulu Üyeliği ve Başkan Yardımcılığı, toplumlar arası görüşmelerde Kıbrıs Türk tarafına anayasa danışmanlığı yaptı.

Soysal, dönemin Ankara Sıkıyönetim Komutanlığınca 1971'de gözaltına alınıp tutuklandı.

Çeşitli gazetelerde köşe yazan, SHP'den Ankara Milletvekili seçilen Soysal, bir süre Dışişleri Bakanlığı görevinde bulundu.

# istanbul # mümtaz soysal # Zincirlikuyu Camisi