Obama'dan IŞİD açıklaması: Destek veriyoruz

ABD, Suriye’deki terör örgütleri üzerinden stratejisini belirlemeye devam ediyor. ABD Başkanı Barack Obama Suriye’de "IŞİD’e karşı ılımlı muhalefete destek veriyoruz" dedi. ABD Savunma Bakanı Ashton Carter da IŞİD’e karşı PKK uzantısı YPG ile ortak hareket ettiklerini söyledi.

Obama'dan IŞİD açıklaması: Destek veriyoruz

ABD Başkanı Barack Obama IŞİD’e karşı ılımlı muhalefeti desteklediklerini ve ılımlı muhalefetin güçlenmesi için adımlar atacaklarını açıkladı.

ABD Savunma Bakanlığı Pentegon’da ulusal güvenlik ekibiyle IŞİD konulu bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıya ABD Savunma Bakanı dahil 35 ulusal güvenlik yetkilisi katıldı.

Obama, bölgede IŞİD’e karşı ılımlı muhalefeti desteklediklerini vurguladı. Obama, IŞİD’i zayıflatmak için koalisyon güçlerinin havadan destek verdiğini ve bunun artarak devam edeceğini söyledi.

ABD Savunma Bakanı Ashton Carter da IŞİD üzerinden PKK/PYD Destek verdiklerini belirtti. Fransız mevkidaşı ile Pentagon’da yaptığı toplantıdan sonra konuşan Carter, "Kürt güçlerinin ilerleyişine destek olduk" dedi.

Carter, "Karada, havadan destek verebileceğimiz yerel askeri güçler olduğu sürece böyle savaşacağız ve onların IŞİD'den toprak almasına yardımcı olacağız" ifadesini kullandı.

ulusalkanal.com.tr

# abd # suriye # pyd # pjak # Obama # şam # pkk ypg # terör örgütü ışid # ışid açıklaması