Karlov'a suikast hazırlığını fotoğraftan yapmış

Rus Büyükelçi Karlov'a yönelik suikastin planlı yapıldığını gösteren kanıtlara ulaşıldı. Katil Mert Mevlüt Altıntaş'ın, avukat olan ev arkadaşının bilgisayarından Karlov hakkında araştırma yaptığı belirlendi. Katili yıllarca yönlendiren eski ev arkadaşının da FETÖ ile bağlantılı olduğu ortaya çıktı.

Karlov'a suikast hazırlığını fotoğraftan yapmış

Rus Büyükelçi Andrey Karlov'a düzenlenen terör saldırısıyla ilgili soruşturma devam ediyor.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturmada suikastın planlı yapıldığı ve arkasında FETÖ'nün olduğuna dair yeni delillere ulaşıldı.

Katil Mevlüt Mert Altıntaş'ın, Keçiören'de, avukat Serkan Ö. ile birlikte kaldığı evdeki bilgisayarda önemli ipuçlarına rastlandı.

Bilgisayardan defalarca Karlov'un fotoğraflarına bakıldığı belirlendi. Bu da katilin suikast talimatını aldıktan sonra Karlov hakkında bilgi toplamaya çalıştığını ortaya koydu.

Altıntaş'ın fotoğraflara baktığı tarihlerde kimlerle görüştüğünü araştırılıyor. Böylece talimatı veren FETÖ abisine ulaşılabileceği belirtiliyor.

Gözaltına alınan Altıntaş'ın eski ev arkadaşı Sercan B'nin de bağlantıları mercek altına alındı. Zanlının, suikastçi Altıntaş'ı 5 yıldır yönlendirdiği anlaşıldı. FETÖ ile bağlantısını reddeden zanlının kısa süre önce evlendiği eşinin dayısının FETÖ'nün “evlendirme imamı" olduğu ortaya çıktı.

ulusalkanal.com.tr

# karlov # suikast