Wikileaks: Michel Temer, CIA'nın haber kaynağıydı

Brezilya'da "yolsuzluk" gerekçesiyle geçici olarak görevden azledilen Devlet Başkanı Dilma Rousseff'in yerine devlet Başkanı olan Michel Temer'in CIA ile görüştüğü ortaya çıktı. Wikileaks belgelerine göre Temer ABD ile sıkı bir işbirliği içinde ve ABD istihbaratına bilgi veriyor.

Wikileaks: Michel Temer, CIA'nın haber kaynağıydı

Geçici olarak görevinden azledilen Brezilya Devlet Başkanı Dilma Rousseff'in yerine devlet Başkanı olan Michel Temer'in CIA ile görüştüğü ortaya çıktı.

Wikileaks tarafından yayımlanan 2006 tarihli belgelere göre, Temer ABD istihbaratıyla görüşüyordu. Belgeler, Temer'in ABD istihbaratına bilgi verdiğini de ortaya koydu.

Öte yandan Dilma Rousseff, yabancı gazetecilerle yaptığı görüşmede, süreci "parlamenter darbe" olarak değerledirdi.

Rousseff, "Bugün Brezilya’da geçici bir hükümet ve 54 milyonun oyula seçilmiş bir başkan var. Bu nedenle geçici hükümet seçmenler açısından meşru değil. Göreve geri dönmek için mücadele edeceğiz" dedi.

Rio de Janeiro toplanan Brezilyalılar da Rousseff’in azledilmesi nedeniyle Senato’yu protesto etti. Süreci modern darbe olarak niteleyen Brezilyalılar yeni hükümete de tepki gösterdi.

Temer, Amerika'nın "Obama Doktrini" stratejisiyle parlamenter darbeyle görevden geçici olarak azledilen Brezilya Devlet Başkanı Dilma Rousseff'in yerine getirilmişti.

ulusalkanal.com.tr

# cia # wikileaks # michel temer # haber kaynağı