ABD, Filistin'de darbe planlıyor

ABD İsrail ile ihanet anlaşmasına karşı çıkan Filistin Lideri Mahmud Abbas’ı devirmeyi planlıyor. Filistin yönetiminin başına da Ortadoğu’nun en karanlık ve tartışmalı ismi Muhammed Dahlan’ı getirmek istiyor. Darbe planını, Amerika’nın İsrail Büyükelçisi Friedman duyurdu. İsrail basınına demeç veren Friedman, “Abbas’ı Dahlan ile değiştirmeyi düşünüyoruz” dedi.

ABD, Filistin'de darbe planlıyor

Önce Filistin'i imha planı şimdi de yönetime darbe açıklaması...

Amerika Birleşik Devletleri, Körfez ülkelerinin İsrail’le sözde normalleşme planına karşı çıkan Filistin yönetimine darbe planlıyor.

ABD’nin İsrail Büyükelçisi David Friedman, Washington yönetiminin Fetih Hareketi’nden ihraç edilen ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde yaşayan Muhammed Dahlan’ı, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın yerine getirmeyi düşünüyor.

Hükümet yanlısı Israel HaYom gazetesine konuşan Friedman, Filistin yönetiminin, tarihi akışın yanlış tarafında durduğunu savundu. Filistin davasını “çok eski ve alakasız şikayetler” olarak niteleyen Amerikan Büyükelçisi, “Filistinlilerin, 21’inci yüzyıla katılmaları gerekiyor” diye konuştu.

ABD'nin darbe ile başa getirmeyi planladığı Dahlan, Ortadoğu'daki en karanlık isimlerinden. Dahlan, bölgede Birleşik Arap Emirlikleri’nin kuklası ve kiralık katili olarak anılıyor.

ABD ve İsrail ile yakın ilişkiler kuran Dahlan, İsrail’in Gazze’deki işgalini sürdürdüğü süre boyunca kanlı siyasi hamlelerle pozisyonunu güçlendirdi.

Dahlan'ın CIA ve Mossad'ın yanı sıra Arap ve Batılı istihbarat servisleriyle de karanlık ilişkileri bulunuyor. Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed’in bölgedeki kirli işlerini yürüten isim de Muhammed Dahlan.

ABD'nin yakın ortağının, Türkiye'de de çeşitli çete ve örgütlerle ortaklığı bulunuyor. Bunlardan en bilindik olanı ise Fethullahçı Terör Örgütü...Türkiye, Muhammed Dahlan hakkında, 15 Temmuz Fetöcü darbe girişimindeki rolü nedeniyle ‘Kırmızı Bülten’ talebinde bulunmuştu.

ulusal.com.tr

# abd # israil # filistin # Mahmud Abbas