Rıza Sarraf ABD'de tutuklandı

17-25 Aralık operasyonlarının merkezindeki İran asıllı Türk iş adamı Rıza Sarraf Amerika'da tutuklandı. Sarraf, İran'a yönelik yaptırımları ihlal ederek ABD'yi dolandırmak, bankacılık sahtekarlığı ve kara para aklamakla suçlanıyor. Sarraf ve iki İranlı hakkında 75 yıl hapis isteniyor

Rıza Sarraf ABD'de tutuklandı

Türkiye’de 17 Aralık rüşvet operasyonunda yakalanıp 70 gün cezaevinde tutuklu kaldıktan sonra serbest kalan işadamı Rıza Sarraf, Amerika'da tutuklandı.

Sarraf, FBI tarafından Miami'de yakalandı. Sarraf, pazartesi günü de Miami’de çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

İranlı iş adamaı İran yaptırımlarını ihlal ederek ABD’yi dolandırmak, bankacılık sahtekarlığı ve karapara aklamakla suçlanıyor.

Tutuklama açıklamasını New York’un büyük davaları takip eden yıldız başsavcısı Preet Bharara, ulusal güvenlik konularından sorumlu Adalet Bakan Yardımcısı John Carlin ve FBI Bölge Direktör Yardımcısı Diego Rodriguez yaptı.

Sarraf ve iki İran vatandaşının 75’er yıl hapis istendi. Rıza Sarraf'ın Türkiye’deki şirketleri de iddianamede yer aldı.

Sarraf, Miami Cezaevi’nde yüksek güvenlikli bir hücrede kalıyor.

ulusalkanal.com.tr

# miami