Kredi kartları borçlarıyla ilgili değişiklik! Kredi vade sınırı kaç ay oldu? Ev ve taşıt kredisinde yeni düzenlemeler

Konut ve taşıt kredilerine ilişkin değişikliğe gidildi. A sınıfı enerji performansına sahip olan konutlar için kredi oranı yüzde 90 olarak belirlendi. Kredi kartlarında yapılandırma yapanlar için de ödeme süresi 60 aya çıkarıldı.

İnşaat sektörü durma noktasına geldi. Hükümet ise can suyu arıyor. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu, bankaların kredi işlemlerine ilişkin yönetmelikte bazı düzenlemeler yaptı.

Yeni yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı. Böylece, kredi sınırlamalarına tabi olmayan işlemler başlıklı maddede değişikliğe gidildi. Böylece daha az enerji tüketen konutlar için mülk değerinin yüzde 90'ına kadar kredi imkanı getirildi.

Yüzde 90 kredi oranı A sınıfı olan konutları kapsıyor. Enerji performansı B sınıfı olan konutlar için kredi oranı yüzde 85'i aşamayacak.

Taşıt kredilerinde ve taşıt teminatlı kredilerde de yükselme oldu. Sınır 100 bin liraydı. Artık kredi tutarının taşıtın değerine oranına ilişkin sınırlama 120 bin liraya çıkarıldı.

Tıkanma noktasına gelen kredi kartı borçlarına ilişkin de yeni düzenlemeler var... Buna göre; kredi kartı borçlarının ödenmesi amacıyla kullandırılan tüketici kredilerinde vade sınırı 48 ay yerine 60 ay olarak uygulanacak.

ulusal.com.tr

# kredi kartı # Kredi kartı borcu # ev kredisi # taşıt kredisi