Buldan’ın coğrafi kimliği oluşuyor

Tripolis Antik Kenti ile geçmişi aralayan, Yayla Gölü ile de doğanın ihtişamını sunan Denizli'nin Buldan ilçesinde turizmi geliştirme faaliyetleri devam ediyor. Tarihi Kral Yolu üzerindeki şehir, yapılacak coğrafi işaretlemelerle Denizli’nin Pamukkale’de sınırlı kalan turizm potansiyelini artıracak.

Buldan’ın coğrafi kimliği oluşuyor

Denizli'nin tarih kokan ilçelerinden olan Buldan, yerel lezzetleri, restorasyon çalışmaları ve Antik Tripolis Şehir kazısıyla turizme katkı sunacak.

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, bölgeden geçen Kral Yolu’na bağlı coğrafi işaretlemeler ile Denizli'nin turizm potansiyelinde artış yaşanacağını ifade etti.

Şevik, tarihi Kral Yolu hattının kültür turizm hattı olarak ele alınması gerektiğini vurguladı.

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, Pamukkale’nin tanınırlığının projeye büyük katkı sunacağını da belirterek, projenin bölgeyi canlandıracağını söyledi.

Buldan İlçe Tarım ve Orman Müdürü Serdal Uğur, ilçelerinde yetiştirilen kestanelerde coğrafi işaretleme çalışmalarının başladığını aktardı.

İlerleyen süreçte bölgeye özgü patlıcan ve biberlerde de coğrafi işaretlemeleri uygulayacaklarını ifade eden Serdal Uğur, ürünlerin uzun süreli saklanma koşullarına da dikkat çekti.

ulusal.com.tr

# denizli # Pamukkale # tripolis antik kenti # mustafa şevik