Filmekimi başlıyor

Sonbaharın merakla beklenen etkinliklerinden biri olan Filmekimi için geri sayımı başladı. İstanbul, Ankara ve İzmir'de birbirinden özel festival filmleri meraklıları ile buluşacak.

Sinemaseverlerin iple çektiği Filmekimi başlıyor.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından 17. kez düzenlenen etkinliğin biletleri de 29 Eylül'de satışta olacak.

İstanbul ile birlikte Ankara ve İzmir’de de sinemaseverlerle buluşacak Filmekimi bu yıl Birlikte Güzel işbirliğiyle gerçekleştirilcek.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da festival filmleri, ödüllü filmler, eleştirmenlerin ve izleyicilerin ilgisini çekmiş, merakla beklenen yeni yapımları içeren bir program hazırlandı.

Filmekimi'nin açılış filmi Bradley Cooper'ın yönetmenliğiyle başrolünü üstlendiği A Star is Born-Bir Yıldız Doğuyor olacak.

Cooper'a başrollerde Lady Gaga eşlik ediyor. Yapım bu yılın en merak edilenleri arasında.

Hirokazu Koreeda'nın Cannes'da Altın Palmiye'yi kazanan yeni filmi, Japonya'nın Oscar adayı Arakçılar / Shoplifters, bu yıl Cannes'dan en iyi ilk filme verilen Altın Kamera dahil üç ödülle ayrılan ve Belçika'nın Oscar adayı olan Lukas Dhont imzalı Kız / Girl, kült yazar Haruki Murakami'nin öyküsünden sinemaya uyarlanan ve Cannes'da FIPRESCI ödülünü alan Güney Kore Oscar adayı Şüphe / Burning de Filmekimi'nde izleyiciyle buluşuyor.

Filmler hakkında bilgiler, programın tümü, gösterim çizelgesi ve diğer tüm ayrıntılar Filmekimi'nin resmi internet sitesinde yayınlanacak.

5-14 Ekim tarihlerinde İstanbul’da 10 gün sürecek bir maratonla başlayarak, 12-16 Ekim’de Ankara’da, 19-23 Ekim’de ise İzmir’de sinemaseverlerle buluşacak.

HABER: DENİZ ÇAĞLAYAN

ulusal.com.tr

# Filmekimi