ADD'den başkanlık çıkışı

Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı Tansel Çölaşan, Başkanlık sistemi ve yeni Anayasa girişimlerine geçit vermeyeceklerini söyledi. Başkanlık hevesinin toplumsal gerilimi artıracağını ve diktatörlüğü getireceğini savunan Çölaşan, Başkanlık referandumu için vize veren MHP Lideri Devlet Bahçeli'yi de eleştirdi.

ADD'den başkanlık çıkışı

Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı Tansel Çölaşan, Başkanlık ve yeni Anayasa girişimlerini değerlendirdi, AKP'ye geçit vermeyeceklerini vurguladı.

ADD'nin düzenlediği "Cumhuriyet'e Saygı Gecesi'nde" konuşan Çölaşan, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Başkanlık referandumu için vize vermesini de eleştirdi.

Cumhuriyete Saygı Gecesine 10'uncu Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve eşi Semra Sezer, CHP Milletvekilleri Mustafa Balbay ve Şenal Sarıhan da katıldı.

Gecede ayrıca, "2016 yılı Atatürkçü Düşünceye Emek Verenler" Ödül töreni de düzenlendi. Kültür alanında Piyanist Fazıl Say, bilim alanında Prof. Dr. Bilsay Kuruç, özel ödül kategorisinde ise Prof. Dr. Sina Akşin ödüle layık görüldü.

ulusalkanal.com.tr

# başkanlık # mustafa balbay # add # fazıl say # atatürkçü düşünce derneği # tansel çölaşan # Sina Akşin # Bilsay Kuruç # ahmet necdet sezer # Şenal Sarıhan