Ali İsmail'in öldürüldüğü gece telsize takılan konuşmalar dosyada

Direniş şehidi Ali İsmail Korkmaz'ın öldürüldüğü gece polis telsizine takılan konuşmalar bir skandalı daha gözler önüne serdi. "Onları üstümüze çekelim, ondan sonra dalacağız" diyen polislerin sözleri tüyler ürpertti.

Eskişehir’de Ali İsmail Korkmaz’ın dövülerek öldürüldüğü geceye ait 144 sayfalık polis telsizi kayıtları dava dosyasına girdi. 2 Haziran 2013 gecesi polis telsizine takılan görüşmeler çarpıcı gerçekleri ortaya serdi.

Saat 00.16’da, yani Korkmaz'ın dövüldüğü dakikalarda ilk diyaloglar şöyle oldu:

"POLİS 1: Ağabey bu saat itibariyle gazı kesiyoruz.

POLİS 2: Onları üstümüze biraz çekelim arkadaşlar, ondan sonra dalacağız. Mustafa ağabey tedbirli olmak için görüşebilir miyiz bir plan yapalım. Sivil arkadaşlar var bizim, Toma az beklemede kalsın."

Yaklaşık 1 saat sonra yapılan ikinci konuşma polislerin gerginliğini gözler önüne serdi.

"POLİS 6216: Ağabey, Halil ağabey, sivilleri alacak mıyız? Şimdi tam kıvamı, hepsini ara sokaklara dağıttık, bilginiz olsun.

POLİS 6210: Birader görüyorum. Ben tam arkadayım. Otogar taksinin içindeyim. Şu an herkes yerinde beklesin. Biraz sakin olsun, çocuklar sakin olsun. Kendini kontrol etsin. Tim amirleri kontrol etsin. Tim amirleri de sakin olsun.

POLİS 6216: Anlaşıldı amirim."

Olayla ilgili bir skandal daha yaşandı. Kayseri 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi, sanık polislerin zimmetli olarak verilmiş kask ya da gaz maskesi olup olmadığını sordu. Eskişehir Emniyeti'nin yanıtı oldukça dikkat çekiciydi. Emniyet Müdürlüğü, "Resmi ve sivil personelin hangi şubede görev yaptığına bakılmaksızın görev yoğunluğu nedeniyle zimmetsiz olarak kask, cop ve gaz maskesi dağıtımı yapılmıştır" dedi.

ulusalkanal.com.tr

# gezi parkı # Ali İsmail Korkmaz # Haziran Direnişi # haziran şehidi