Sektörün can simidi yerli turist

Turizmci artık hizmet vermek, vatandaş da tatil yapmak istiyor. Sektör için iç turizm yine vazgeçilmez. Ancak yerli turist için belirlenen oda fiyatlarının yabancıya göre daha yüksek olduğuyla ilgili iddialar gündeme geldi. Bu iddiaları reddeden sektör temsilcileri, fiyat konusunda en önemli etkenin erken rezervasyon olduğunu söyledi.

Sektörün can simidi yerli turist

Tam kapanmadan sonraki süreçte turizmcinin de yurttaşların da beklentileri var. Turizmci artık hizmet vermek, vatandaş da tatil yapmak istiyor. Ülkelerin normalleşme planlarına bağlı olarak dış turizmde hareketlenme artacak. Ancak sektör için iç turizm yine vazgeçilmez.

Tam da bu süreçte yerli turist için belirlenen oda fiyatlarının yabancıya göre daha yüksek olduğuyla ilgili iddialar gündeme geldi.

Sektör temsilcileri bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi. Son 5 yıldır turizm sektörü krizlerle mücadele ediyor. Yerli turistler bu krizlerin hep can simidi oldu.

Dış pazarda odalar bir yıl önceden satılarak sektöre nakit akışı sağlanıyor. Bu da yabancı turiste avantaj, ülke ekonomisine de döviz girdisi sağlıyor.

Otel Yöneticisi Bülent Okay, vatandaşlara erken rezervasyon çağrısı yaptı.

Sektör temsilcileri, tatilcilere erken rezervasyon alışkanlığı kazandırmak için yıllardır çalışmalar yapıyor. Ancak bu alışkanlık henüz yerleşmiş değil. Yurttaşlar çoğunlukla konaklama işlemlerini son dakikaya bırakıyor. Sektör temsilcileri yeniden hatırlatıyor; "ucuz tatil için, erken davranın."

# piyasa # turist # turizm # sektör # Pazar # tam kapanma # tur