PKK'yı operasyon korkusu sardı

Suriye’de terör örgütü PKK/YPG’yi operasyon korkusu sardı. YPG sözcüsü Nuri Mehmûd, Türkiye'nin bölgede Afrin örneğinde olduğu gibi Rusya ile anlaşmaya varabileceğini söyledi

PKK'yı operasyon korkusu sardı

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde terör örgütüne operasyon sinyali vermesi YPG/PKK'da paniğe neden oldu. Daha önce NATO'yu göreve çağıran YPG/PKK’lı terörist Nuri Mehmud, Türkiye'nin bölgede Afrin örneğinde olduğu gibi Rusya ile anlaşmaya varabileceği konusunda öngörüleri olduğunu söyledi.

Türkiye'nin bölgeye yönelik tehditlerine karşı Suriye hükumetinin "sorumsuz" ve Rusya ile İran'ın da "çıkarlarına göre" hareket ettiğini savundu.

YPG Sözcüsü, terörle mücadelede Suriye'ye destek olan Rusya'yı hedef alan açıklamalar da yaptı. Nuri Mehmûd, Rusya’nın şimdiye kadar Suriye halkının lehine herhangi bir adım atmadığını sadece kendi çıkarlarına göre hareket ettiğini öne sürdü.

Terör örgütü YPG/PKK, Türkiye'nin Afrin'deki operasyonundan Rusya'yı da sorumlu tutmuştu.

Türkiye, Suriye ve Rusya'nın iş birliğinden korkan PKK/YPG'den daha önce defelarca "böyle bir anlaşma bizim sonumuz olur" açıklaması gelmişti.

Barış Pınarı ve Fırat Kalkanı harekat bölgeleri başta olmak üzere TSK'nın Suriye'nin kuzeyinde sağladığı huzur ortamına terör örgütü YPG/PKK'nın tacizleri sürüyor. Teröristlerin son olarak Fırat Kalkanı bölgesinde düzenledikleri saldırıda 2 özel harekat polisi şehit olmuştu.

ABD destekli terör örgütünün saldırıları karşısında CumhurbaşkanıTayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye'nin kuzeyine yeni operasyon yapılacağı sinyali vermişti.

# abd # rusya # amerika # pkk # tsk # afrin # suriye # YPG # cumhurbaşkanı # Mevlüt Çavuşoğlu # tayyip erdoğan # Fırat Kalkanı # Barış pınarı