Özkes'ten sert eleştiri: Bahçeli tuzağı bozdu

CHP’den bir süre önce istifa eden İstanbul Milletvekili İhsan Özkes sonuçsuz kalan koalisyon görüşmelerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Özkes, CHP'nin önceliğinin HDP ile kurulacak koalisyona MHP'yi de dahil etmek olduğunu ancak bu planın Devlet Bahçeli tarafından bozulduğunu belirtti.

Özkes'ten sert eleştiri: Bahçeli tuzağı bozdu

Bağımsız milletvekili İhsan Özkes eski partisi CHP'yi koalisyon sürecindeki siyasetleri dolayısıyla eleştirdi.

Twitter'dan açıklamalar yapan Özkes, CHP'nin seçimlerden sonraki ilk hedefinin HDP ile koalisyon kurmak olduğunu belirtti.

Özkes, "CHP'nin ancak HDP'nin barajı yüksek oranda aşmasıyla koalisyona ortak olarak iktidara gelmesi kurgulamıştı ve bu projede ortakları da vardı. Amaç AKP'siz bir koalisyon kurulmasıydı. HDPnin yörüngesine giren CHP bu alana MHP'yi de çekmeye çalıştı ve MHP'ye Başbakanlık teklifi yaptı." dedi.

Özkes, MHP'nin böyle bir seçeneği reddettiğini vurguladı. "Sayın Bahçeli kurulan bu tuzağı bozdu" ifadesini kullandı.

CHP'nin B planını devreye soktuğunu belirten Özkes, "CHP baştan beri AKP ile koalisyona istekli gözüküp,köstekli olmaya kararlı idi. Tüm istekleri yerine getirilirse AKP ile koalisyona evet denilerek, böylece CHP iktidar yüzü görecekti" dedi.

Özkes, "İstekleri karşılanmazsa "işte gördünüz mü istekli olmamıza rağmen AKP koalisyona yaklaşmadı" denilecekti." ifadesini kullandı.

ulusalkanal.com.tr

# mhp # hdp # devlet bahçeli # koalisyon # İhsan Özkes