Örgütü böyle yönetiyor

Fethullah Gülen'in ses kayıtları ortaya çıktı. Kayıtlar, kendisini gariban bir insan gibi tanıtan Gülen'in aksine bir örgüt lideri portresi çiziyor. Cemaat yöneticilerinden rapor alıyor, talimat veriyor, bir dini liderin yapmasının mümkün olmadığı her şeyi yapıyor. İşte telefon görüşmelerindeki örgüt lideri...

Fethullah Gülen'e ait olduğu iddia edilen dört telefon görüşmesi internete düştü. Görüşmeler, Gülen'in, örgüt lideri olduğu gerçeğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Görüşmelerde yöneticiler, cemaatin siyasetiyle ile ilgili konularda Gülen'den talimat alıyor. 25 Aralık 2013 tarihli görüşmede, Zaman Yazarı Hüseyin Gülerce'nin sulh yazısının Güle'in bilgisi dahilinde olup olmadığı kendisine soruluyor.

Gülen, örgütün dünya çapında yaptığı iş takipçiliğini de yönlendiriyor. Yöneticilere talimat veriyor. Telefon görüşmelerinden birinde Gülen, Uganda Devlet Başkanı'nın petrol rafinerisi için şirket daveti üzerine konuşuyor. Gülen, cemaate yakın şirketlerin bu işe yanaşmaması üzerine Koç Grubu'na teklif götürülmesi emri veriyor.

Medyanın kontrolü de "örgüt yönetme" çalışmaları kapsamında. Ciner Grubu'na ait gazetelerde Fethullahçılar aleyhine yazı yazılmaması için girişimde bulunan cemaatçiler, Gülen'e bilgi veriyor.

Telefon görüşmelerinde cemaat yöneticilerinin Gülen'i her çalışma hakkında rapor vermesi de dikkat çekiyor. Uganda'daki rafineri ile ilgili 14 Ekim 2013'de talimat veren Gülen, 1 Kasım 2013'teki başka görüşmede, son durum ile ilgili rapor alıyor.

Pensilvanya'da mütevazı bir odada kira karşılığı kaldığını iddia eden Fethullah Gülen, örgütü böyle yönetiyor.

ulusalkanal.com.tr

# fethullah gülen # amerika # erdoğan # zaman # habertürk # telefon # örgüt # dinleme # talimat # pensilvanya