AVM'ler kapılarını yeniden açtı

Alış-veriş merkezleri ve berberler bugün sınırlı hizmet vermeye başladı. AVM'lerde 10 metrekareye 1 müşteri prensibi ile hizmet veriliyor. Berberler de randevusuz müşteri kabul etmiyor.

AVM'ler kapılarını yeniden açtı

Koronavirüs ile mücadelede ikinci aşamaya geçildi. Kısıtlamalar gevşetiliyor.

İlk vakanın görüldüğü 11 Mart tarihinden kısa bir süre sonra alış-veriş merkezleri kapatılmıştı. AVM'ler bugün itibarıyla açıldı.

Türkiye'deki 436 AVM'nin yaklaşık yüzde 80'i faaliyete geçti. Ancak bir dizi önlem de vatandaşları bekliyor olacak.

Maskesiz müşteri AVM'ye alınmayacak. Herkesin AVM'ye girmeden önce ateşleri ölçülecek. AVM'ler termal kamera ile izlenecek, vücut ısısı yüksek olan tespit edilebilecek. Müşterilerin mağazalarda 2 metre sosyal mesafe kuralına uyması sağlanacak.

AVM'lerde her 10 metrekareye bir müşteri kabul edilecek şekilde içeri insan alınacak. Yürüyen merdivenlerin her bir saatte dezenfekte edilmesine özen gösterilecek. AVM içindeki sinema salonları, spor salonları, restoranlar ve kuaförler kapalı kalacak.

Öte yandan uzun süredir kapalı olan berber, kuaför ve güzellik salonları da bugün itibarıyla yeni önlemlerle hizmet vermeye başladı.

Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı tedbirlere göre müşteriler randevu ile kabul edilecek. Olabildiğince az personel ile hizmet verilecek. Müşteriler birer koltuk boşluk bırakarak oturacak. İş yerinde satışa sunulan şampuan ve kozmetik gibi ürünler mümkün olduğunca cam tezgâhın arkasına konulacak.

ulusal.com.tr

# koronavirüs # avm