Milliler son dakika golüyle 2-1 galip

A Milli Takım, Fatih Terim döneminin başlamasının ardından oynadığı ikinci hazırlık maçını da kazandı. Bu kez Mersin'de Belarus'u konuk eden Ay-yıldızlılar, Burak Yılmaz'ın son dakika golüyle sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrıldı.

Milliler son dakika golüyle 2-1 galip

Fatih Terim'le imzalanan 5+2 yıllık sözleşmenin ardından Türkiye, ikinci hazırlık maçına çıktı. İlk kez Mersin'de oynanan milli maçta Ay-yıldızlılar, Belarus'u konuk etti.

Milli Takım maça çok hızlı başladı. Arda Turan'ın başlattığı atakla Caner Erkin, kale sahası üzerindeki Umut Bulut'a pas çıkardı. Umut da düzgün bir vuruşla Belarus filelerini havalandırdı ve 4. dakikada Ay-yıldızlılar 1-0 öne geçti.

Ancak Belarus'un bu gole cevabı gecikmedi. 10. dakikada Aliaksandr Hleb, şık hareketlerle savunmamızı zor duruma düşürdü ve çıkardığı pasta Rodionov, güzel bir vuruşla skora 1-1'lik eşitliği getirdi.

Maç sonuna kadar golü kovalayan Milliler, 89'da aradığı golü buldu. 71'inci dakikada oyuna giren Burak Yılmaz, Arda Turan'ın yaptığı etkili ortaya çok iyi yükselip, kafa vuruşunu yaptı. Kaleciden dönen vuruşunu takip eden Burak, ikinci dokunuşunda ise fileleri havalandırmayı başardı ve skoru 2-1'e getirdi.

Türkiye, Mersin'de Tevfik Sırrı Gür Stadı'nda konuk ettiği Belarus'u 2-1 mağlup etti.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan A Milli Futbol Takımı Yardımcı Antrenörü Hamza Hamzaoğlu, oynanan iki maçta da çok kazanım elde ettiklerini söyledi.

Belarus Teknik Direktörü Georgi Kondratiev, Türk Milli takımının çok iyi bir takım olduğunu, sadece övebileceğini belirtti.

ulusalkanal.com.tr

# Mersin # belarus # galibiyet # fatih terim # burak yılmaz # milli takım # hazırlık maçı # son dakika golü