Kumluca halinde meyve ve sebze tedariki sorunsuz sürüyor

Türkiye'nin en önemli yaş sebze ve meyve üretim merkezi Antalya'nın Kumluca'daki toptancı halinde salgının başından beri tedarik sorunu yaşanmadı. Tarımsal üretimin kahramanları omuz omuza yurdu ve dünyayı doyurmak için var güçleriyle çalışıyor. Tek beklentileri de yüksek girdi maliyetlerine acil çözüm bulunması.

Kumluca halinde meyve ve sebze tedariki sorunsuz sürüyor

Türkiye'nin en önemli yaş sebze ve meyve üretim merkezi Antalya'nın Kumluca ilçesindeki toptancı halinde, olumsuzluk yaşanmaması için çalışmalar hummalı, salgın önlemlerine uyum tam.

Onlar Kovid-19 salgınıyla stratejik önemi bir kez daha anlaşılan tarımsal üretimin kahramanları. Tarladan, seradan sofraya gıdaların ulaşımı için üretim zincirinin tüm halkaları var güçleriyle çalışıyor. Salgın tedbirleriyle meyve ve sebze tedariki sorunsuz sürüyor.

Sabahın ilk ışıklarıyla Türk çiftçisi bin bir emekle yetişen ürününü aracına yükleyip halin yolunu tutuyor. Çiftçisi, komisyoncusu faaliyetlerini buna göre düzenledi.

Her türlü zorlukla mücadele ediyorlar ama tarımsal üretimi tehdit eden girdi maliyetleriyle artık baş edemiyorlar. Üreticiler, tarımsal girdilerde yerli üretimin önemini vurguluyor.

Üretim merkezlerinden büyük şehirlerin pazarlarına ulaşıncaya kadar yükselen fiyatta herkes suçluyu arıyor. Ancak burada da maliyet sorunu çıkıyor.

Kumluca Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı Ahmet Kaya, hal çıkış fiyatlarında salgın kaynaklı bir artışın olmadığını söyledi.

# türkiye # antalya # Kovid19 # meyve # kumluca # Tarım # sebze