Soylu: Güvenlik güçleri tarih yazıyor

Emniyet Teşkilatı 175'inci yaşını kutluyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun yıl dönümü dolayısıyla Ankara'nın Pursaklar ilçesindeki polis kontrol noktasını ziyaret etti. Yurdun dört bir yanında da törenler düzenlendi. Polislerin günü kutlandı...

Soylu: Güvenlik güçleri tarih yazıyor

Polis Nizamnamesi ile 10 Nisan 1845'te Türk Polis Teşkilatı'nın temelleri atıldı. Emniyet Teşkilatı, 323 bin 842 personeliyle kuruluş yılını kutluyor. Türk polisi, 175 yıldır vatandaşa güven vermeye devam ediyor.

İçişleri BakanıSüleyman Soylu, Ankara'nın Pursaklar ilçesindeki polis kontrol noktasını ziyaret etti. "Güvenlik güçleri tarih yazıyor" dedi.

Bakan Soylu, konuşmasının ardından nöbet tutan polis memurlarıyla sohbet etti.

Yurdun dört bir yanında törenler vardı. Çeşitli etkinliklerle polislerin günü kutlandı.

Vatan savaşındaki Türk askeri de huzurun ve birliğin sağlanmasında yol arkadaşı olan polislerin gününü hazırladığı video kliple kutladı.

Erzurum İl Jandarma Komutanlığı'nca paylaşılan klipte, polis ve jandarmanın ortak operasyonları, devriyeler ve uygulamalarda çekilen fotoğraflar yer aldı. Paylaşımda, "#Birliktedahagüçlüyüz" ve "#Omuzomuza" etiketleri dikkat çekti.

Türk polisi vazifesinin dışındaki meziyetleri ve yardımseverliğiyle de milletinin gönlüne taht kuruyor. Milletin fertleri polislerin gününü unutmadı. Eskişehir'de öğrenciler sahte ihbarla çağırdıkları polisler için pasta kesti.

ulusal.com.tr

# süleyman soylu # İçişleri Bakanı # Türk Polis Teşkilatı # emniyet teşkilatı