Sabri Uzun konuştu: “Erhan Tuncel haklı“

Eski Emniyet İstihbarat Dairesi Başkanı Sabri Uzun, Hrant Dink cinayetinde cemaatçi polis müdürlerinin rolünü açıklayan Erhan Tuncel'i doğruladı, "Tuncel doğru söylüyor" dedi. Daha vahimi ise "Hrant Dink'in vurulacağı, silahın nerden alınacağı" raporlarının daire başkanı Uzun'dan gizlenmesi.

Sabri Uzun konuştu: “Erhan Tuncel haklı“

Hrant Dink cinayetinin büyük ağabeyi Erhan Tuncel'in cemaatçi polis müdürleri hakkındaki açıklamaları, Eski Emniyet İstihbarat Dairesi Başkanı Sabri Uzun tarafından doğrulandı.

Polis muhbiri olan Erhan Tuncel, cinayeti polise ihbar ettiğini, ancak cinayetin önlenmediğini açıklamıştı. Erhan Tuncel, cemaatçi polis müdürleri Ramazan Akyürek ve Ali Fuat Yılmazer ile Sabri Uzun'un cinayettin haberi olduğunu söylemişti.

Türkiye Gazetesi'ne konuşan Eski Emniyet İstihbarat Dairesi Başkanı Sabri Uzun Tuncel'i doğruladı, "cinayet önceden rapor edilmişti" dedi.

Erhan Tuncel'in bu beyanatı çok doğru. Beni suçlaması da doğru. Erhan Tuncel'in 27.2.2006 tarihinde İstihbarat Daire Başkanlığı'na gelen raporunda Hrant Dink'in vurulacağı, silahın nerden alınacağı, bunların kafaya koydukları eylemi mutlaka yapacakları yazılıydı. Bu raporu yazan polis Muhittin Zenit'in değerlendirmesinde bu konunun önemsenmesi lazım deniyor.

Erhan Tuncel'in cinayeti önceden rapor ettiğini belirten Sabri Uzun, raporun kendisinden gizlendiğini ifade etti.

Bu rapor benden gizlendi. Ben daire başkanıyım o tarihte. Bu rapordan sonra Hrant Dink vuruldu. Mahkeme çağırıp bana 'sen bu raporu niye gizledin' diye sormuyor. Şimdi bunların hepsinin benim bilgim dahilinde olduğunu düşünen Erhan Tuncel, 'bunun gereğini yapmayan Sabri Uzun suçludur' diyor. Çok doğru söylüyor.

(İlgili haberi okumak için tıklayın)

ulusalkanal.com.tr

# Hrant Dink # dava # erhan tuncel # ali fuat yılmazer # ramazan akyürek # sabri uzun