IKYB'den bombardıman açıklaması

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Bakanlar Kurulu, Türkiye ve İran'ın PKK'ya yönelik hava harekatlarıyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, "Yapılan bombardımanların bir an önce durdurulması ve bütün taraflara Kürdistan Bölgesi'ne komşu ülkelere yönelik saldırı yapmamaları gerektiğini defalarca bildirdik" denildi.

IKYB'den bombardıman açıklaması

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Bakanlar Kurulu, sınır bölgelerinin İran ve Türkiye tarafından bombalanması ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, "Yapılan bombardımanların bir an önce durdurulması ve bütün taraflara Kürdistan Bölgesi'ne komşu ülkelere yönelik saldırı yapmamaları gerektiğini defalarca bildirdik" denildi.

İran'ın PJAK'a Türkiye'nin PKK'ya yönelik bombardımanını hatırlatan bölgesel yönetim, "vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinden endişeliyiz." ifadelerini kullandı.

Açıklamada, bombardımanların durdurulması çağrısı yapıldı.

"Kürdistan Bölgesi Hükümeti, komşu ülkelerle olan dostluk siyasetini, uluslararası hukuk çerçevesinde, sınırların güvenliğini korumak ve barışçıl siyasetini devam ettirmeyi her zaman özenle vurgulamıştır." ifadeleri kullanıldı.

ulusalkanal.com.tr

# iran # pjak # bombardıman # okk # ıkyb