Bu dava Denizlerin davası

Bu dava Denizlerin davası

12 Kasım 2014 tarihinde Amerikan askerinin başına çuval geçiren TGB ve Vatan Partisi Öncü Gençlik üyesi 13 gencin 10 yıla kadar hapsinin istendiği davanın 2. duruşması bugün Çağlayan Adliyesi’nde görüldü. Dava 11 Eylül 2015 tarihine ertelendi.

“Hedef ABD Emperyalizmi”

TGB Genel Başkanı Çağdaş Cengiz savunmasında; “Protestomuz sonuna kadar meşrudur. Biz, Türk yargısına sürülmüş olan kara lekeye karşı protesto hakkımızı kullandık. Eylemimiz de ABD askerlerini hedef almadık. Biz Amerikan emperyazliminin Irak'ta, Suriye'de, Mısır'da döktüğü kanlara karşı protestomuzu gerçekleştirdik. ABD emperyalizmi bu protestodan yara almıştır. Onlar yara alırken mazlumlar dünyası bu eylemi coşku ile karşılamıştır. Ayrıca Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan bundan tam 43 yıl önce bugün idam edildi. Verdikleri mücadele Türkiye'nin bağımsızlığı içindi. Onlar da Dolmabahçe'den benzer gerekçelerle ABD askerlerini denize döktü. Gene bir 6 Mayıs günü benzer gerekçelerle yargılanıyoruz.” dedi.

“Denizler Yaşasaydı Saygıyla Selamlardı”

Davanın ardından Çağlayan Adliyesi önünde yapılan basın açıklamasında TGB Genel Başkanı Çağdaş Cengiz, Vatan Partisi Denizli milletvekili adayı, E. TBMM Başkan Vekili Hasan Korkmazcan, davada yargılanan Vatan Partisi İstanbul milletvekili adayı Elif İlhamoğlu, 68 önderlerinden Mustafa Zulkadiroğlu ve ABD’li eski Yüzbaşı James Ryan konuşma yaptı.

Zulkadiroğlu TGB’liler için “Bugün Denizler yaşasaydı Amerikan askerine çuval geçiren bu gençleri saygıyla selamlardı.” derken, Ryan açıklamasında “ABD ordusunun dünyada yaptıklarının yanında TGB’li gençlerin protestosu meşrudur. 13 genç Türk vatansever Amerikan askerlerini salladı. Vah Amerika’ya.” dedi.

“Denizler Sloganlarımıza Eşlik Ediyor”

TGB’liler Çağlayan’daki açıklamanın ardından 68’liler Birliği Vakfı’nın düzenlediği, Gümüşsuyu’ndan başlayıp 68 gençliğinin 6. Filo askerlerini denize döktüğü Dolmabahçe’de son bulan yürüyüşe katıldı. Yürüyüş sırasında TGB’lilerin taşıdığı çuvaldan yapılan “Çuvalı Geçirdik Denize De Dökeriz” yazılı pankart dikkat çekti. Dolmabahçe’deki açıklamada konuşan TGB Genel Başkanı Çağdaş Cengiz; “Biz o kadar şanslıyız ki 21. Yüzyılda dillere destan olacak bir devrimin ayak sesleri duyuluyor. Bu sesleri Denizler de duyuyor. Onlar da bizim sloganlarımıza eşlik ediyor.” dedi.

ulusalkanal.com.tr

# vatan partisi # türkiye gençlik birliği # öncü gençlik # çuval davası # genel başkanı # çağdaş cengiz