Açılım yasasına sert tepki!

PKK'ya güç kazandıran açılım yasasına, İstanbul Barosu'ndan da sert tepki geldi. İstanbul Barosu'nun internet sitesinden yapılan açıklamada; yasanın, Anayasa'nın değiştirilemez maddelerine açıkça aykırı olduğu vurgulandı, "Bu bir yıkım ve kardeşi kardeşe düşman etme projesinin Meclis eliyle meşrulaştırılarak siyasi iktidara nefes aldırma adımıdır" denildi.

PKK'ya güç kazandıran açılım yasasının Meclis Genel Kurulu'nda kabul edilmesinin ardından İstanbul Barosu bir açıklama metni yayımladı.

Karara sert tepki içeren açıklamada; yasanın, Anayasa'nın değiştirilemez maddelerine aykırı olduğu belirtildi.

İstanbul Barosu açılım yasasını, "Bu bir yıkım ve kardeşi kardeşe düşman etme projesinin Meclis eliyle meşrulaştırılarak siyasi iktidara nefes aldırma adımıdır" sözleriyle eleştirdi.

Açıklamada ayrıca, "Hiçbir kanuni düzenleme, terörü ve terör örgütünü meşrulaştıramaz, Türkiye’nin rejimini değiştiremez, toprak bütünlüğünü hedef alamaz. Buna; Ulu Önder’in ifadesi ile Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran Türkiye halkı, yani Türk Milleti izin vermez! Anayasa'ya aykırı bu teşebbüsün hukuki hesabının da ergeç sorulacağını herkesin bilmesinde yarar bulunmaktadır" denildi.

İstanbul Barosu mücadele kararını "Şartlar ne olursa olsun kararlılıkla mücadelemizi sürdüreceğimizi bir kez daha ifade etmekteyiz" sözleriyle açıkladı.

ulusalkanal.com.tr

# anayasa # istanbul barosu # açılım yasası