Bayramda tatile çıkacaklar dikkat! E-5 ve TEM kilitlendi! İDO'dan kritik uyarı

9 günlük uzun bayram tatili için şehir dışına çıkan yurttaşlar, İstanbul'da TEM ve E-5 otoyollarını kilitledi. Trafik polisi de denetimleri artırdı.

9 günlük bayram tatil göçü İstanbul'da trafiği kilitledi.

Her bayram öncesi olduğu gibi bu bayramda da araçları ile yola çıkan onlar yurttaş TEM ve E-5 karayolunda mahsur kaldı. Avrupa yakasından Anadolu yakasına doğru kilometrelerce araç kuyruğu oldu.

Mahmutbey gişeleri de trafik durma noktasına geldi.

İstanbul Emniyet Müdürülüğü Trafik Denetleme Şubesi denetimleri arttırdı.

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü çıkışında helikopter destekli uygulama yapan ekipler, kural ihlali yapan sürücülere ceza uyguladı.

Bazı sürücüler verilen cezalara tepki gösterdi.

Trafiğin bu akşam yola çıkacaklarla daha da yoğunlaşacağı tahmin ediliyor.

Bayram öncesi Emniyet asayiş uygulamalarını da sıklaştırdı. Şişli, Sultangazi ve Esenyurt başta olmak üzere ilçe merkezlerindeki belirli güzergahlarda GBT uygulaması yapıldı. Şüpheli araç ve şahıslar didik didik incelendi.

Uygulamaya İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Özel Harekat polisleri ile Çevik Kuvvet timlerinin de destek verdi.

İDO: YENİKAPI TERMİNALİNE ULAŞACAK YOLCULARIMIZIN DİKKATİNE

İDO'dan yapılan açıklamada şunlar denildi:

"İDO ile seyahat edecek araçlı yolcularımızın dikkatine;

İDO’nun İstanbul’daki en önemli terminallerinden Yenikapı Terminali’ne hemen yakın bir noktada, Yenikapı Miting Alanı’nda 20 Eylül 2015 Pazar günü yapılacak miting nedeniyle olağandışı bir yoğunluk gözlenecek ve bazı yollar trafiğe kapatılacaktır.

Bu kapsamda, Bakırköy-Yenikapı ve Aksaray-Yenikapı güzergâhları trafiğe kapalı olacak, İDO Yenikapı terminaline araçla ulaşabilmek için, alternatifsiz olarak tek yönden Eminönü-Yenikapı istikameti güzergâhı kullanılabilecektir.

Ayrıca, 20 Eylül 2015 Pazar günü Kurban Bayramı nedeniyle yaşanmakta olan yoğunluk ve bu tarihteki tüm seferlerin tamamen dolu olması gibi bir durum da söz konusudur. Bu nedenle ve yapılan güzergâh değişikliği de düşünüldüğünde, araçlarıyla yola çıkan İDO yolcularının Eminönü-Yenikapı istikameti güzergâhını kullanmaları ve özellikle miting saatine denk gelen seferlerde seyahatlerinden en az 30 dakika önce terminalde olmaları, planlamalarını buna göre yapmaları önemle duyurulur"

ulusalkanal.com.tr