CHP'den HDP'ye çağrı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Almanya'dan HDP ve BDP'ye Cumhurbaşkanlığı çağrısı yaptı. Kılıçdaroğlu, "HDP’nin tabanını oluşturan Kürt vatandaşlarımızın, CHP’nin göstereceği ya da destekleyeceği adaya destek olmalarını bekleriz" dedi.

CHP'den HDP'ye çağrı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Almanya ziyaretinde HDP ve BDP'ye çağrıda bulundu. Kılıçdaroğlu, PKK'nın uzantısı iki partiden Cumhurbaşkanlığı seçiminde destek istedi.

Hürriyet'in sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, "Sorunu kararlılıkla çözecek tek parti CHP. Bu nedenle onların da oyuna talibiz" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, "HDP-BDP tabanına yönelik şunları da söylemek isterim. Demokrasi ve özgürlük sadece Batı için geçerli bir kural değil. Doğu ve Güneydoğu için de geçerli olmalı. Türkiye’nin topraklarında demokrasi ve özgürlüğü eşit koşullarda tüm bölgeler için savunmalıyız. Oysa tüm Türkiye’de baskı var. Peki baskılardan arınan, daha özgür bir Türkiye, düşüncenin özgürce ifade edilmesini istemiyor muyuz? O zaman sosyal demokrat bir partinin yani CHP’nin sesine kulak vermeliler." diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, "HDP VE BDP'lilerin CHP’nin göstereceği adaya destek olmalarını istedi. Kılıçdaroğlu, AKP'nin Diyarbakır'daki açılım çalıştayına HDP'nin davet edilmemesini de eleştirdi.

"Sözde açılım süreci görüşülüyor Diyarbakır’da, HDP davet edilmiyor. O zaman orada neyi tartışıyorlar doğrusunu isterseniz ben de merak ediyorum. CHP’nin adayı ise karşılıklı güveni kesinlikle tazeleyecektir."

ulusalkanal.com.tr

# chp # BDP # Kürt # çağrı # hdp