Balyoz'un tutuklu tek kadın komutanı Berna Albay için eylem

Balyoz davasında 16 yıl hapis cezası alan, kumpasın tek kadın askeri emekli Albay Berna Dönmez için eylem vardı. Bakırköy Kapalı Kadın Cezaevi önündeki eylemde "kumpasa son, özgürlük" sloganları eşliğinde güvercin uçuruldu, cezaevine çiçekler bırakıldı. Berna Albay da gönderdiği mesajla, "Mustafa Kemal'in askerleri olarak kalplerimiz bir" dedi.

Demir kapının ardına gönderilen bu karanfiller Balyoz'un tek kadın komutanı emekli AlbayBerna Dönmez için.

Bakırköy Kapalı Kadın ve Çocuk Cezaevi önünde toplanan yurtseverler Berna Albay'ı çiçeklerle güvercin uçurarak selamladı.

Yurtserverler Platformu, Cumhuriyet Kadınları Derneği ve Vardiya Bizde Platformu üyeleri "Kumpaslara Son" sloganıyla tüm tutsak komutanlara özgürlük istedi.

Berna Albay da duvarın diğer ucundan, cezaevinden selamladı yurtseverleri. İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Avukat Zeynep Küçük'le gönderdiği mesajla yurtseverlere seslendi.

Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Meriç Velidedeoğlu, Ulusal Kanal program yapımcısı Gülgun Feyman ve Aydınlık Yazarı Şule Perinçek de eylemdeydi.

İki gün önce gönderden indirilen bayrağı hatırlatan Şule Perinçek, "Berna Albay, o bayrağa sahip çıkmayı öğrettiği" için tutsak dedi.

Eylem özgürlük sloganları ile sona erdi.

Haber: Özer Sürmeli

Kamera: İnanç Saraçoğlu

ulusalkanal.com.tr

# Balyoz # albay