Türkmen lider Tarık Sulo Ayn El Arap'taki patlamaların amacını açıkladı

“Kobane'deki saldırı PYD'nin Telabyad’da yaptığı etnik temizliğin üstünü örtmek için." Bu sözler Suriye Türkmenlerinin liderlerinden Tarık Sulo Cevizci’ye ait. Cevizci, Kürt Koridorunun önündeki engelin Azez kasabası olduğunu belirtti. "Planları IŞİD'i Azez'e saldırtıp, yine PYD'yi devreye sokmak" diye konuştu. Cevizci ayrıca "Esad'ı devirmek önceliğimiz değil" mesajını verdi.

Türkmen lider Tarık Sulo Ayn El Arap'taki patlamaların amacını açıkladı

Ayn el Arap'taki bombalı saldırıyı kimler planladı ve amaçları ne? PYD'nin bundan sonraki hedefi neresi? Merak edilen tüm bu soruların yanıtlarını Suriye Türkmen Milli Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Tarık Sulo Cevizci verdi.

Ulusal Kanal canlı yayınına katılan Türkmen Lider Aynel Arab'taki saldıri ile PYD’nin Telabyad’da yaptığı etnik temizliğin bağlantılı olduğunu belirtti.

Cevizci’ye göre bu planın önündeki en büyük engel Azez kasabasının ÖSO’nun elinde olması. Planın bundan sonraki aşaması ise IŞİD'i Azez'e saldırtmak ve yine PYD'yi devreye sokmak.

Cevizci AKP hükümetinin ısrar ettiği Esad'ı devirme hedefi hakkında ne düşünüyorsunuz sorusuna sıra dışı bir yanıt verdi. Türkiye ile önceliklerinin bir olmadığını vurguladı.

Güvenli bölge tartışmalarına da değinen Cevizci'ye göre tampon bölge Azez'e kurulmalı.

# açıkladı # ayn el arap