İzmir Askeri Casusluk davasında yeni gelişme

İzmir Askeri Casusluk davasında bilirkişi raporlarının mahkemeye ulaşmasının ardından dosya karar aşamasına geldi. Hazır bulunna tanıkların dinlenmesiyle başlayan duruşmada mahkeme başkanı dosyanın mütalaa için savcıya teslim edileceğini açıkladı.

İzmir Askeri Casusluk davasında yeni gelişme

İzmir'deki askeri casusluk davası karar aşamasına geldi, dosya bugün mütalaa için savcıya teslim edilecek.

İzmir 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Askeri Casusluk davasında bilirkişi raporlarının mahkemeye ulaşmasının ardından dosyada son aşamaya gelindi. Mahkeme Başkanı Orhan Kızıltaş, dosyanın esas hakkındaki mütalaasını yazması için duruşma savcısına verileceğini açıkladı.

Tanıkların dinlemesiyle başlayan duruşmada öğleden sonraki oturumda da 2 tanığın dinleneceği öğrenildi. Avukatların itirazı, mahkeme talepleri almaya başladı. Bilirkişi raporlarını hatırlatan avukatlar dijital verilerdeki sahteciliklere dikkat çekti, karar aşamasına geçilmesini talep etti.

Taleplerin ardından mahkeme hazır bulunan tanıkların dinlenmesine daha önce dinlenmesi kararlaştırılan tanıkların tanıklardan ise rücu edilmesine karar verdi. Dosyanın mütalaa için savcıya verilmesi de kararlaştırıldı.

Kararın ardından söz alan duruşma savcısı Ali Ertan "kendisinin de bazı talepleri olacağını" belirterek mütalaasını UYAP sistemi üzerinden yazılı olarak vereceğini açıkladı.

ulusalkanal.com.tr

# yeni gelisme # izmir askeri casusluk davası